Leraresopleiding

Contact opnemen

Inschrijven

De opleiding tot lerares is het laatste onderdeel. Ze bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Beide onderdelen worden apart afgesloten met een examen. Met het diploma van deze opleiding kunt u een eigen Danckaerts-modevakschool of (bruids)atelier beginnen. De opleiding geeft niet alleen de mogelijkheid om als zelfstandige te werken, maar vergroot ook uw kansen op de arbeidsmarkt.

Theorie

Binnen het theoretische deel wordt aandacht besteed aan het lesgeven (methodiek), textielwarenkennis (zeer uitgebreid), proportieleer en modetekenen.

Het theoriegedeelte duurt een half jaar.

Praktijk

Het praktijkdeel richt zich op het patroontekenen en het maken van bruids- en feestkleding. Ook wordt de lesstof van de voorgaande opleidingen herhaald.

Het praktijkgedeelte duurt een tot anderhalf jaar.

Stage

Wanneer de volledige opleiding, dat wil zeggen het praktijk- en het theoriegedeelte, is afgerond, volgt het laatste onderdeel van de leraresopleiding: een korte stage. Deze stage loopt u bij een van de collega’s van de modevakschoolvereniging Danckaerts. De stage duurt twee tot vier dagdelen en omvat het volgende: het observeren van een les, het zelfstandig voorbereiden van lessen en het geven van een theorie- en een praktijkles. Daarnaast stelt u zelfstandig een uitgebreid verslag en een jaarprogramma voor de costumièreopleiding op.

Wanneer dit alles met goed gevolg is afgerond, kunt u uw eigen opleidingsschool starten.