Cursussen en workshops

Cursussen

Naailes voor beginners

Bent u net begonnen met zelf naaien of wilt u gaan beginnen? In deze cursus leren wij u graag het omgaan met de naaimachine, het gebruik van raderpatronen en de basistechnieken van het naaien.

Inschrijven

Naailes, jaarcursus

In een gezellige groep naait u onder begeleiding, in eigen tempo, met deskundige adviezen, de kleding die u graag wilt maken. Dit doet u aan de hand van een raderpatroon of een patroon dat u zelf tekent.

Inschrijven

Lingeriecursus kort

Deze korte lingerie cursus geeft u de mogelijkheid om te werken met bestaande of zelf getekende lingerie patronen. Afhankelijk van uw vaardigheden kunt u één of meer werkstukken maken.

Deze cursus duurt twee dagen en is niet geschikt voor beginnende naaisters.

Inschrijven

Lingeriecursus lang

De basiscursus ‘maatwerk lingerie’ is bedoeld om uw eerste lingeriewerkstukken te maken. U tekent zelf de patronen en maakt slips, beha’s, een body of een badpak. Afhankelijk van de ervaringen tijdens deze basiscursus is het mogelijk om een vervolgcursus te doen. Hierna kunt u eventueel doorstromen naar de certificaat lingerieopleiding.

Deze cursus duurt zes dagen en is niet geschikt voor beginnende naaisters.

Inschrijven

Lederen kledingcursus

Tijdens deze cursus maakt u een eigen kledingstuk uit leder. Het voorwerk doet u voor een deel thuis. Deze cursus is alleen geschikt voor deelnemers met ruime naai-ervaring.

Deze cursus duurt vier dagen.

Inschrijven

Moulagecursus

Tijdens deze cursus maakt u kennis met de basistechnieken van het mouleren. U leert een set basispatronen rechtstreeks op de pop of het lichaam te maken. In het tweede deel van de cursus leert u hoe u patronen kunt aanpassen zodat u er andere modellen van kunt maken. De moulagecursus is een goede aanvulling op de coupeuseopleiding.

Deze cursus duurt vier dagen.

Inschrijven

Korsettencursus kort

Tijdens de korte cursus maakt u een korset op eigen maten. Het volgende komt aan bod: het tekenen van het patroon, het afpassen, het intekenen van het model, het naaien van het binnenwerk en de afwerking.

Deze cursus duurt twee dagen.

Inschrijven

Korsettencursus lang

Tijdens de lange cursus wordt, naast de zaken die ook bij de korte variant op deze cursus aan bod komen, ook aandacht besteed aan alle basis korsetvormen. Tijdens deze cursus worden minsten vier korsetten gemaakt.

Deze cursus duurt zeven dagen.

Inschrijven

Cursus broekpatronen

Het basisbroekpatroon is het uitgangspunt voor alle denkbare modellen broeken. Tijdens deze cursus tekent u een perfect passende broek en leert u werken met het basisbroekpatroon. Aan bod komen onder andere de wijde broek, de strakke broek, het jeansmodel, de heupbroek en de broek met aangeknipte band.

Deze cursus duurt drie dagen.

Inschrijven

Cursus voor professionals

Cursus patroontekenen op maat

In nauw overleg wordt een persoonlijk lesprogramma opgesteld dat is afgestemd op uw al aanwezige kennis, vaardigheden en wensen als cursist. U kunt zich bekwamen in het tekenen van patronen voor dameskleding, kinderkleding, herenkleding, mantels of lingerie.

Deze cursus is met name zeer geschikt als na- of bijscholing voor professionals in het modevak.

Deze cursus duurt 7 lesdagen of langer.

Inschrijven

Workshops

Workshop paspop op eigen maten

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die kleding maakt en voor het afpassen niet steeds afhankelijk van iemand anders wil zijn. De patronen voor de poppen worden vooraf op maat gemaakt, zodat u tijdens de workshop meteen aan de slag kunt met het maken van de paspop zelf.

Deze workshop duurt drie dagen.

Inschrijven

Workshop paspop op schaal

Deze workshop is geschikt voor iedereen die voor zijn of haar opleiding modellen op halve schaal moet maken. Er zijn paspopmodellen voor alle opleidingen, zoals damesmodellen, herenmodellen en badpakmodellen op standaardmaten en losse armen en benen.

Deze workshop duurt een dag.

Inschrijven

Workshop tassen

Tijdens deze workshop van twee dagen maakt u een of meerdere tassen of portemonnees. Er zijn vele maten, modellen en materialen mogelijk. U kunt kiezen voor leder, stof of een combinatie van beiden. Lijm, garen, voeringen en hang- en sluitwerk zijn bij de workshop voldoende aanwezig.

Deze workshop duurt twee dagen.

Inschrijven

Inschrijven

Cursussen/Workshops