Coupeuseopleiding

Contact opnemen

Inschrijven

De opleiding tot coupeuse is opgebouwd uit twee afzonderlijke delen: theorie en praktijk. Beide onderdelen van de opleiding worden apart afgesloten met een examen.

Praktijk

Tijdens het praktijkgedeelte worden uw kennis en vaardigheden op het gebied van het maken van damesbovenkleding verder uitgebreid. U oefent met het tekenen van patronen voor ingewikkelde modellen rokken, broeken, jurken, blouses, colberts en mantels. Daarnaast werkt u aan het maken van mantels en colberts op een model. Goed leren afpassen en couturetechnieken onder de knie krijgen, zijn belangrijke onderdelen van deze opleiding.

Theorie

Tijdens het theoriegedeelte van de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de proportieleer. Hierbij wordt gelet op de verhoudingen van het vrouwenlichaam en de afwijkingen die u kunt tegenkomen.

Daarnaast komt het opzetten van een eigen bedrijf aan bod. Wat komt hierbij kijken? Wat heeft u nodig om uw eigen onderneming te starten? De uitgebreide kennis van textielwaren completeert het lesaanbod.

De coupeuseopleiding duur ten minste drie jaar.

Met het coupeusediploma van Danckaerts bent u opgeleid tot het zelfstandig uitoefenen van uw beroep als coupeuse. Ook een baan bij onder andere bruidswinkels en betere kledingzaken behoort tot de mogelijkheden.