Certificaat lingerieopleiding

Contact opnemen

Inschrijven

De certificaat lingerieopleiding is geheel gericht op het leren maken van moderne lingerievormen, zoals beha’s, badkleding en slips in alle soorten. Hierbij wordt gewerkt met rekbaar en niet rekbaar materiaal. De grootste aandacht gaat uit naar de juiste pasvorm. Daarbij komt uitgebreide informatie over de materialen die in lingerie en badkleding worden verwerkt, aan bod. Er wordt zowel op de eigen maten als op de maten van (potentiële) klanten en standaardmaten gewerkt. Maatwerk Lingerie & Badkleding is het lesboek voor deze opleiding.

Voor het volgen van deze opleiding is minimaal een coupeusediploma nodig. Dit hoeft niet persé een Danckaertsdiploma te zijn. Veel van de deelnemers hebben al een eigen atelier of modevakschool, of werken voor een lingerie- en badkledingbedrijf.

De volledige opleiding bestaat uit twee onderdelen: het eerste jaar en het tweede jaar. Na het voltooien van beide onderdelen kan er bij modevakschoolvereniging Danckaerts het examen Certificaat Lingerie worden afgelegd.

De certificaat lingerieopleiding duurt ten minste twee jaar.