Overige activiteiten

Kersenjurk1
Kersenjurk2
Kersenjurk3

Workshops

Tijdens het komende lesseizoen zijn er een aantal workshops ingepland op donderdagen. De meeste workshops duren een tot drie dagen. Het programma wordt op deze site en onze Facebookpagina bekend gemaakt. De meeste workshops zijn ook voor niet-leerlingen toegankelijk.

Patronenservice

Wij tekenen patronen op maat, voor speciale gelegenheden of voor kleding, die van bijzondere materialen gemaakt zal worden. Denk hierbij aan patronen voor bruidskleding, lederen kleding en theaterkostuums.

Open dag

Een- tot tweemaal per jaar hebben we een open dag voor belangstellenden. Tijdens deze dag kunnen geïnteresseerden in de Danckaerts-modevakopleidingen en de lingerieopleiding zich oriënteren. De data van de eerstvolgende open dag wordt op deze site en onze Facebookpagina bekend gemaakt. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Lezingen

Onze modevakschool levert regelmatig een bijdrage aan het programma van de Technische Dagen van de modevakschoolvereniging. Ook verzorgen wij regelmatig lezingen over het maken van patronen en het verwerken van materialen voor lingerie en badkleding.

Coupe & Mode

Coupe & Mode is het vakblad dat al sinds 1951 door modevakschoolvereniging Danckaerts uitgegeven wordt. Als lid van de redactie waren we mede verantwoordelijk voor de geplaatste patronen, technische verhalen over proportie en materiaalverwerking, het beschrijven van de laatste fashiontrends en de vormgeving van het blad.

Fotoshoot eigen werkstukken

Wilt u de kleding die u zelf hebt gemaakt mooi op de foto laten zetten, gewoon voor uzelf of voor in uw portfolio? Tijdens een fotoshoot, die een halve of hele dag duurt, kunt u uw kledingstukken laten fotograferen op een zelfgekozen model. Tijdens de shoot kunt u worden bijgestaan door een visagiste.

Ontwikkeling lesmaterialen

Binnen onze modevakschool wordt voortdurend aan vernieuwing van de lesmaterialen gewerkt. In eigen beheer maken we lesmateriaal in de vorm van boeken, instructievideo's en patronen. Een aantal lesboeken en video’s zijn verkrijgbaar voor iedereen. Het overige lesmateriaal is alleen voor leerlingen beschikbaar, tijdens de groepslessen of thuis, middels een te verkrijgen online abonnement.